Proje Tanımı

17.02.2022 133

Balıkesir ilinin eğitim potansiyelini tüm destek sağlayan kuruluşlar ile yükseltmek amacıyla Valiliğimizin himayelerinde ve 2023 Vizyon Belgesinin 'Mutlu Çocuklar, Güçlü Türkiye' hedefinin yol göstericiliğinde Balıkesir'imizde;

• Akademik,
  • Sosyal - Sportif ve Sanatsal,
  • Yenilikçi Eğitim - Öğretim Ortamları ve Tasarım Beceri Atölyeleri,
  • Proje Tabanlı Çalışma Faaliyetleri
  • Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Sisteminin Etkili ve Verimli Kullanımına Yönelik Alanlarda 'Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP)' başlıyor.

Proje kapsamında amacımız;

• Yönetici ve öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerini desteklemek,
  • Motivasyonlarını artırmak,
  • Öğrencilerimizi eğits ael,kademik, mesleki ve kişisel rehberlik hizmetleriyle desteklemek,
  • Öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerine uygun sanatsal, sportif ve kültürel faaliyetlerde yer almalarını sağlamak,
  • Kendilerini tüm yönleriyle keşfetmelerine destek olmaktır.

Ayrıca, öğrencilerimizin çağın gerektirdiği donanımlara (Endüstri 4.0) sahip, gelişime açık, nitelikli bireyler olmalarını da hedeflemekteyiz.

• Proje kapsamında öğretmen ve öğrencilerimizin gerçekleştirdiği faaliyet ve çalışmalar BİGEP Proje İzleme ve Değerlendirme Modülü ile dijital ortama kaydedilecektir.
  • Proje izleme ve değerlendirme süreçleri sonucunda yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizin proje kapsamında yaptıkları çalışmalar 5 ana alanda belirlenen kriterler ölçüsünde değerlendirilerek ödüllendirmeler yapılacaktır.
  • Proje kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalar Covid - 19 pandemisi sebebiyle uzaktan eğitim şeklinde düzenlenmiş olsa da, pandemi sürecinin son bulması durumunda Millî Eğitim Bakanlığı'nın açıklayacağı yol haritasına uygun olacak şekilde devam edecektir.
  • Plânlanmış olan tüm çalışmalar hem uzaktan eğitime, hem de yüz yüze eğitime uygun olacak şekilde hazırlanmıştır.

Proje, aşamalı olarak belirlenen komisyonlarca yürütülecektir.