KARAMANKÖY MEHMETÇİK ORTAOKULU

Okulumuz, 2014 – 2015 Eğitim Öğretim Yılında Karamanköy Mehmetçik Ortaokulu  Müdürlüğü olarak eğitim- öğretime devam etmektedir.

03.12.2021 311

Okulumuz 1936 yılında iki katlı yatılı bölge okulu olarak inşa edilmiştir. Karamanköy İlkokulu eski yerinin yüz metre kadar doğusunda şimdiki yerine yapılmıştır. 1955 yılında yapılan okulun üç dershanesi ve bir müdür odası vardır. Önceleri bu binada eğitim öğretim yapılmaktaydı.

1986 yılında Milli Eğitim , Kara Kuvvetleri ve köylünün işbirliği ile şimdiki adı '' Karamanköy Mehmetçik İlköğretim Okulu '' olan bina yapılmıştır. Bu bina tek katlı olup, bünyesinde bir müdür odası, bir öğretmenler odası ve beş derslik bulunmaktadır.

Daha sonra üç dersliği bulunan eski binanın 2001 yılında 1012nci Ord.Ana.Tam.Fabrikası Müdürlüğü tarafından restorasyonu yapılarak eğitim öğretim hizmetine sunulmuştur.

Mevcut binaların eski olması ve eğitim öğretim ihtiyaçlarını karşılayamaması sebebiyle 2007 yılında aynı bahçe içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından modern donanımlı sekiz derslikli yeni bina inşa edilerek 2007-2008 Eğitim-Öğretim yılında  hizmete girmiştir. Yeni bina bünyesinde  bilgisayar laboratuarı ve çok amaçlı salon bulunmaktadır.

2014 – 2015 Eğitim Öğretim Yılında İlkokul ve Ortaokul Müdürlükleri ayrılmış ve Karamanköy Mehmetçik Ortaokulu  Müdürlüğü olarak eğitim- öğretime devam etmektedir.